UA-76529799-3

Gekookte Witlof Salade Met Dadel

Gekookte Witlof Salade Met Dadel

Vandaag staat er op de menu witlof. Helaas is dit één van de groentes dat mijn kinderen absoluut niet lekker vinden. En vind ik dat niet zo erg, want meer voor mij en manlief! Wij vinden het heerlijk.

De eerste keer dat ik witlof had gemaakt was met een traditionele recept, met ham en kaas in de oven. Prima en heerlijk receptje maar soms ben je toe aan iets anders. Dus toen ik weer eens witlof had gekocht besloot ik er een beetje mee te experimenteren. En wonder boven wonder kwam er iets lekker en delicieuze eruit. Hieronder vind je het recept naar mijn overheerlijke witlof salade met dadels.

‘Lees ook: Amerikaanse Aardappelsalade met ei’

Gekookte Witlof salade met dadel: 2 à 3 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):
  • 5 stronken witlof
  • 5 plakjes flitter dunne achterham
  • 50 gr geraspte extra belegen kaas
  • 5 et suiker
  • dadels (gewenste hoeveelheid)
Zo maak je het (bereidingswijze):
  1. Laat de dadels alvast even weken in een kom water terwijl je de rest van de salade gaat maken.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof en snijd de bittere binnenkant er samen met het kontje af. De bittere binnenkant is de kern van de witlof onderaan bij het “kontje”. Dit hoef je niet perse te verwijderen, er zijn mensen die het lekker vinden maar zelf vind ik het niet lekker dus ik snijd dit altijd van de witlof af. Snijd daarna de witlof in grove stukjes.
  3. Breng nu de witlof stukjes met de 5 et suiker in een pan met water aan de kook. (10-min)
  4. Giet het kokend water weg en zet de witlof in een kom.
  5. Je kan in een grotere schaal het serveren maar ik vind het leuk het in kleinere kommetjes te serveren.
  6. Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes
  7. Begin in een kleine kom met één laag witlof, daarna 1 laag met het geraspte kaas en ham en dadels. En daarna weer een laag witlof. Je herhaalt deze routine 3 keer. ( mag ook meer of minder zijn, smaken verschillen nu eenmaal). Zorg ervoor dat je begint en eindigt met een laagje witlof.
  8. Als laatste strooi je nog een aantal stukjes dadels als garniture en voila je witlof salade is klaar. Warm serveren is het lekkerst!

Bon apetit!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.